Door de opwarming van de aarde komt de groei en van gerst in gevaar en wordt bier maken duurder. Chinese wetenschappers stellen dat gerst zeer gevoelig is voor extreem weer, dat naar verwachting zal toenemen door de klimaatverandering. De voorspelde toename van hete en droge perioden zal de oogst flink raken, met een daling van tussen de 3 tot 17 procent, afhankelijk van de ernst van het extreme weer. Co-auteur Dabo Guan, klimaateconoom aan de Britse University of East Anglia, erkent dat er ergere gevolgen zijn van een opwarmende aardbol. Toch wijst hij erop dat veel mensen genieten van bier, en een hoger prijskaartje dus wel degelijk een serieus onderwerp is. Bovendien was naar alle ernstige gevolgen al heel veel onderzoek gedaan, zegt Guan. 'Ik wilde liever iets origineels doen.' Bijkomend voordeel: er zijn mensen die van bedreiging van bier meer gealarmeerd raken dan van de bedreiging van de hele mensheid. Bron: New York Times Foto Herman Engbers