Het is warm buiten en we hebben vakantie dus dat betekent lekker veel spontane barbecues, picknicks en borrels. Daar wil je misschien wel een lekker glaasje witte
wijn bij drinken, maar hoe krijg je die fles koud als een half uur later je vrienden op de stoep staan. Daar zijn drie simpele trucs voor. Vul een emmer met water en ijsblokjes en leg je wijn of bier erin. Voeg enkele lepels zout toe. Zout laat het ijs sneller smelten door energie te halen uit een andere warmtebron: jouw drankje. Een hele fles moet wel een tijdje in de
koelkast staan voor hij koud is, maar het gaat veel sneller als je de wijn verdeelt over kleinere flesjes of glazen. Zet een paar glazen in de koelkast of vriezer en binnen enkele minuten zijn ze heerlijk gekoeld. Heb je iets meer tijd, wikkel dan je bierflesjes of wijn in een natte doek en stop ze in de vriezer. Het vocht houdt de kou beter vast. Zo is je drankje in no time perfect op temperatuur.