Is het een futuristisch ogend blijvertje of zijn we het in de herfst alweer vergeten zoals de cider van vorig jaar? Blauwe
wijn, al populair in Spanje, rukt op naar Nederland. En er is niets chemisch aan, verzekeren importeurs direct. De blauwe kleur komt van anthocyaan, een natuurlijke kleurstof uit de schil van blauwe druiven. Verder is de wijn ook niet zoet, zoals de kleur doet vermoeden, maar doet hij denken aan een aromatische, droge Chardonnay. Wijnkenner Harold Hamersma vindt de wijn evenwel een gimmick. In Het Parool noemt hij de blauwe wijn 'opvallend, maar niet opvallend lekker'. Na drie soorten blauwe wijn: 'Het ziet eruit als ruitenwisservloeistof, maar zo smaakt het niet'. De 'overdreven fruitige' wijn kan volgens Hamersma leuk zijn als grap op een themafeest. Maar daarna zal de wijn wel weer verdwijnen. 'Een voordelige supermarktwijn, in de categorie 3,99 of 4,99 euro'.