Al enige tijd is het ei helemaal hip. Het ei zul je denken, dat gaat toch al een tijdje mee. Zeker, maar niet bij de Insta-foodies. Die vonden eieren lange tijd maar niets. Maar dat is veranderd sinds de huidige fitnesshype. Daar horen natuurlijk
eiwitten bij om het spierherstel te bevorderen. Dus behalve dure shakes is ook het aloude eitje weer populair. Gekookt, gebakken, gepocheerd, maar liever nog in een wolk. Overal op sociale media duiken foto's op van de zogenoemde cloud egg. Foodtrendwatcher Anneke Ammerlaan reageert in RTL Nieuws: "Eieren zijn een giga trend, een van de grootste trends op dit moment. Dat komt omdat ze goedkoop zijn, en veel eiwitten bevatten, dus gebruiken sporters ze veel. En je kunt er op een eenvoudige manier hele culinaire dingen mee doen." 'Instagrammability' is ook belangrijk, aldus Ammerlaan. "Een gekookt ei heeft dat niet echt, maar een cloud egg ziet er prachtig uit." In Frankrijk is de cloud egg overigens al eeuwen lang bekend onder de naam Oeufs a la Neige (eieren in de sneeuw). Benieuwd geworden? Hier vind je .