Rode en witte wijn drinken we uit verschillende glazen en niet zonder reden. Uit Japans onderzoek blijkt dat de vorm van het glas en de temperatuur van de wijn een significant effect hebben op smaak en geur. Dat meldt . In het midden van een glas wijn van 13 graden zit minder alcohol dan langs de rand van het glas. Breng je de wijn op een hogere temperatuur of schenk je hem in een gewoon drinkglas dan treedt het ringvormig verdampingsproces niet op en dat maakt een groot verschil voor de smaak. De Japanse onderzoekers van de Tokyo Medical and Dental University onderzochten het chemische profiel van de wijn bij verschillende glazen en temperaturen. Ze concluderen dat het voor de perfecte smaak en geur belangrijk is dat de wijn ook op de goede temperatuur geschonken wordt. Te koude wijn wordt bitter en verliest aroma, te warme wijn raakt zijn nuances kwijt en wordt saai. Het beste is ook om een groot glas te gebruiken, zodat er voldoende zuurstof bij de wijn komt. Rode wijn drink je het liefst op een temperatuur van 17 graden, witte wijn tussen de 7 en 12 graden.
Bron(nen): Trouw