Even geen zin om op calorieën te letten en toe aan een flinke dosis koolhydraten? Gooi dan de spaghetti maar in de pan en maak hem nog net wat smakelijker met onderstaande 10 tips.
- Zout
Schroom niet om de zoutpot erbij te pakken als je de pasta kookt. Koks rekenen 10 gram zout per liter water. - Al dente
Al dente heeft pasta meer smaak. Vergeet dus de kookrichtlijn op de verpakking en trek er gerust twee minuten vanaf. - Olijfolie
Een extra scheut goede olijfolie doet wonderen voor de smaak. Voeg na het afgieten van de spaghetti dus nog wat extra vierge olijfolie toe. - Tomatensaus
Laat die pot in de winkel staan en maak je eigen tomatensaus. Het is simpeler dan je denkt. Met tomaten, knoflook, uien en basilicum ben je al een heel eind. - Knoflook
Karameliseer je knoflook in olijfolie en giet het geheel over je pasta. - Broodkruimels
Bak wat broodkruimels kort in olijfolie. De krokante stukjes zullen de textuur van je gerecht verbeteren. - Verse kruiden
Verse basilicum is vele malen smakelijker dan de gedroogde variant uit een potje. - Vers geraspte kaas
Voor kaas geldt hetzelfde. Rasp zelf een blok parmezaanse kaas of pecorino en je zult versteld staan van de smaak. - Pancetta
Wat voor pasta je ook maakt, een beetje spek of pancetta is altijd lekker. Nog beter: giet ook de olie waarin de pancetta is gebakken over je gerecht. - Peper
Peper kun je beter zelf malen. Dat geeft een extra pittige, geroosterde smaak.
Bron(nen): Goed Gevoel