Even geen zin om op calorieën te letten en toe aan een flinke dosis koolhydraten? Gooi dan de spaghetti maar in de pan en maak hem nog net wat smakelijker met onderstaande 10 tips.
Zout Schroom niet om de zoutpot erbij te pakken als je de pasta kookt. Koks rekenen 10 gram zout per liter water.
Al dente Al dente heeft pasta meer smaak. Vergeet dus de kookrichtlijn op de verpakking en trek er gerust twee minuten vanaf.
Olijfolie Een extra scheut goede olijfolie doet wonderen voor de smaak. Voeg na het afgieten van de spaghetti dus nog wat extra vierge olijfolie toe.
Tomatensaus Laat die pot in de winkel staan en maak je eigen tomatensaus. Het is simpeler dan je denkt. Met tomaten, knoflook, uien en basilicum ben je al een heel eind.
Knoflook Karameliseer je knoflook in olijfolie en giet het geheel over je pasta.
Broodkruimels Bak wat broodkruimels kort in olijfolie. De krokante stukjes zullen de textuur van je gerecht verbeteren.
Verse kruiden Verse basilicum is vele malen smakelijker dan de gedroogde variant uit een potje.
Vers geraspte kaas Voor kaas geldt hetzelfde. Rasp zelf een blok parmezaanse kaas of pecorino en je zult versteld staan van de smaak.
Pancetta Wat voor pasta je ook maakt, een beetje spek of pancetta is altijd lekker. Nog beter: giet ook de olie waarin de pancetta is gebakken over je gerecht.
Peper Peper kun je beter zelf malen. Dat geeft een extra pittige, geroosterde smaak.