Het wildseizoen is aangebroken. Patrijzen, fazanten en wilde eenden sieren het menu van restaurants. Kennelijk vinden we het lekker, maar waarom wagen zo weinig mensen er zich er aan in de keuken?
Misschien denkt u dat het moeilijk klaar te maken is, maar dat is beslist niet zo. De sappen die vrijkomen tijdens de bereiding vormen vanzelf een heerlijke saus. Desnoods doet u er een scheutje wijn, port of calvados bij.
Of staan de vogels, die u bij de poelier in volle verenpracht ziet hangen, te dicht bij de werkelijkheid? Ach, een kip is toch ook ooit een beest geweest?
Bang dat bestorven beesten onfris ruiken misschien? Ook dat is een mythe. De geur is rijk en vlezig, maar niet onaangenaam.
Vindt u jagers wreed? Dat ligt er maar aan. Franse jagers maken samen met hun hond een wandeling door het bos en nemen een paar vogels en paddenstoelen mee voor het diner. Dat is toch heel natuurlijk?
Ziehier wat tips om het beste uit uw vogel te halen:
Bron(nen): Daily Telegraph