Het lijkt een prima plan als je in een restaurant zit. De goedkoopste fles wijn zal wel bocht zijn en je wilt bovendien niet zuinig overkomen, maar je hebt ook geen zin om lang naar de kaart te turen of veel geld uit te geven. Dus het wordt de op een na goedkoopste fles. En laat dat nu juist een heel slecht idee zijn. De eigenaar van het restaurant begrijpt namelijk ook dat jij zo denkt dus zit er op de een na goedkoopste wijn de hoogste winstmarge. Sterker nog, waarschijnlijk ligt de inkoopprijs lager dan die van de goedkoopste fles. Als algemene regel kun je aan nemen dat hoe duurder de wijn is hoe kleiner de marge. Andere tip is om de bekende soorten te vermijden. Die worden vaker herkend en daarom meer besteld. Wederom profiteert het restaurant hier handig van. Welke je dan wel moet nemen? Kies voor wijn uit regio's, die iets minder populair zijn, maar waar wel goede en gevarieerde wijn vandaan komt, zoals Portugal en Chili.
Bron(nen): Self.com