Iedereen is tegenwoordig druk in de weer met potten en pannen. En we hebben allemaal zo onze eigen tips en tricks om een fantastische maaltijd op tafel te toveren. Maar sommige hardnekkige adviezen slaan helemaal nergens op. Veel mensen denken dat
water sneller kookt als je er zout aan toevoegt. Het tegendeel is waar. Het duurt juist langer. Natuurlijk vervliegt er wat alcohol van je heerlijke rode wijnsaus, maar niet zoveel als je denkt. Het duurt drie uur voor alle sporen van alcohol zijn verdwenen. Je vlees dichtschroeien maakt het bepaald niet sappiger, mocht je dat denken. Het zorgt voor een lekker krokant laagje, maar het vlees wordt er ook droger door. Niemand wil eten uit de magnetron, omdat het niet smaakt, maar het is niet zo dat alle voedingsstoffen ineens verdwenen zijn, tenminste niet meer dan bij gewoon koken. Zet je altijd een enorme pan op het vuur om je tweepersoons pasta te koken? Dat is nergens voor nodig. Zo gauw alle spaghetti onder water zit, is het goed. Mogelijk laat je eerst al het eten afkoelen voor je het in een bakje in de
koelkast zet, maar dat kun je beter niet doen. Er komen alleen maar meer bacteriën bij. Reden om het niet gloeiend heet in de koelkast te zetten, is dat het apparaat dan heel hard moet werken en dat is niet zo goed voor het milieu.