Alcaraz en Zverev spreken zich uit tegen volle tenniskalender

Sport
door anp
zondag, 22 september 2024 om 8:43
anp220924036 1
BERLIJN (ANP/AFP/RTR) - In navolging van een aantal topvoetballers hebben ook tennissers zich uitgesproken tegen het volle speelprogramma in hun sport. Volgens viervoudig grandslamkampioen Carlos Alcaraz is er meer kans op blessures en is het moeilijk om gemotiveerd te blijven.
"Waarschijnlijk komen er de komende jaren nog meer verplichte toernooien. Ze maken ons waarschijnlijk op de een of andere manier kapot", zei de 21-jarige Spanjaard tegen de pers tijdens de Laver Cup, de meerdaagse strijd tussen tennissers uit Europa en de rest van de wereld.
"Er zijn nu veel blessures door de volle kalender. Op een bepaald moment gaan daardoor waarschijnlijk veel goede spelers veel toernooien missen. Het is moeilijk. Soms voelde ik me helemaal niet gemotiveerd. Er zijn veel toernooien en niet zoveel vrije dagen als ik zou willen", aldus de nummer 3 van de wereld.
Kritiek Zverev
Alcaraz kreeg bijval van de Duitser Alexander Zverev, die kritiek uitte op de ATP, de overkoepelende organisatie van het mannentennis. "De ATP geeft niets om onze mening. Het is een geldzaak", vond de mondiale nummer 2. Gevraagd of tennissers zouden kunnen staken, zei Zverev dat ze "niet mogen boycotten".
"We krijgen boetes als we geen toernooien spelen. De tour gaat door zonder jou", wist de Duitser. "We moeten er iets aan doen. Er is geen gemakkelijke oplossing, maar er moet een oplossing gevonden worden", aldus Zverev.
Wedstrijdkalenders voetbal
Afgelopen week spraken verschillende topvoetballers zich eveneens uit tegen de volle wedstrijdkalender. De Spaanse middenvelder Rodri van Manchester City waarschuwde in zijn kritiek zelfs voor stakingen van spelers.