Coureurs uit Formule 1 staan achter gestrafte Verstappen

Sport
door anp
vrijdag, 18 oktober 2024 om 6:47
anp181024056 1
AUSTIN (ANP/RTR) - Coureurs uit de Formule 1 vinden het onterecht dat Max Verstappen is bestraft voor zijn grove taalgebruik tijdens een persconferentie van de Grote Prijs van Singapore. "We zijn het unaniem eens", zei George Russell, die Mercedes vertegenwoordigt in de vakbond voor zijn collega's in de koningsklasse van de autosport. "Volgende week brengen we waarschijnlijk gezamenlijk formeel iets naar buiten richting de autosportfederatie FIA. Over het algemeen willen we de emoties die coureurs tonen niet onderdrukken. En als coureurs moeten we ons natuurlijk bewust blijven van de impact van onze woorden."
Verstappen gebruikte het woord 'fucked' toen hij vragen van journalisten beantwoordde over zijn matig presterende Red Bull. De drievoudig wereldkampioen kreeg een milde straf. De stewards besloten dat hij een taakstraf moet uitvoeren. "Verplicht om werk van openbaar belang te verrichten", staat in het vonnis.
Volgens de stewards heeft de Red Bull-coureur de sportieve gedragsregels overtreden. Normaal leidt grof taalgebruik tot een boete, maar omdat Verstappen geen mensen beledigde, verviel die straf. Omdat de coureurs in de Formule 1 recentelijk zijn aangespoord minder te vloeken, vinden de stewards een taakstraf passend.