EC onderzoekt mogelijke staatssteun bij verkoop Nürburgring

Sport
door anp
donderdag, 12 september 2024 om 16:57
anp120924185 1
BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie is een onderzoek gestart naar de verkoop van het Duitse racecircuit Nürburgring. Brussel vermoedt dat daar mogelijk sprake was van ongeoorloofde staatssteun. Nürburgring werd in 2014 verkocht aan autotoeleverancier Capricorn voor ongeveer 77 miljoen euro.
Capricorn nam het circuit over van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, nadat de beherende bedrijven failliet waren gegaan. Dat gebeurde via een aanbestedingsprocedure. De deelstaat had voor de verkoop voor bijna een half miljard euro geïnvesteerd in Nürburgring, in de uitbreiding van het circuit en een daarbij behorend recreatiepark. Het onderzoek moet uitwijzen of het circuit ten onrechte voor een lagere prijs is verkocht en in hoeverre de nieuwe eigenaar daarvan heeft geprofiteerd.
Het onderzoek van de commissie is een reactie op een uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie. Dat oordeelde in 2021 dat de verkoop opnieuw moest worden onderzocht, iets wat volgens de hoogste EU-rechter onvoldoende was gebeurd.