Ehren tot en met Spelen 2028 bondscoach hockeysters Oranje

Sport
door anp
donderdag, 19 september 2024 om 9:30
anp190924127 1
UTRECHT (ANP) - Raoul Ehren is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse hockeysters. De KNHB heeft de 51-jarige trainer gepresenteerd op het bondskantoor in Utrecht. Hij heeft een overeenkomst gesloten tot en met de Olympische Spelen van Los Angeles in 2028.
Ehren is de opvolger van Paul van Ass, die na de Olympische Spelen van Parijs stopte. Onder Van Ass prolongeerden de hockeysters van Oranje deze zomer hun olympische titel.
De aanstelling van Ehren zat eraan te komen, nadat hij eerder deze week ontslag had genomen bij de Belgische hockeybond. Ehren was sinds december 2020 bondscoach van de Belgische vrouwenploeg. Hij leidde dat team in zijn periode naar EK-zilver en EK-brons en eindigde als vierde op de Spelen van Parijs. In Nederland won Ehren als hoofdtrainer van de vrouwen van Den Bosch vele landstitels en Europese titels.
De Belgische bond sprak eerder deze week openlijk zijn onvrede uit over de gang van zaken. Het zat de bond niet lekker dat de Nederlandse bond Ehren benaderde zonder de Belgische bond te informeren. "We zijn erg teleurgesteld over de manier waarop dit is gelopen. We hebben jarenlang een vertrouwensrelatie met onze Nederlandse collega's opgebouwd. Deze situatie betekent voor ons een breuk in dat wederzijds vertrouwen", liet directeur Serge Pilet weten op de website van de Belgische bond.