Er was één grote afwezige op de afscheidsreceptie van Edwin van der Sar bij Ajax

Sport
vrijdag, 17 mei 2024 om 10:03
anp 467694916
Ajax hield deze week een afscheidsreceptie voor Edwin van der Sar, die vorig jaar vertrok als algemeen directeur. Op dit feestje liep ook zaakwaarnemer Rob Jansen rond, en hij vertelt in de podcast KieftJansenEgmondGijp dat er één grote afwezige was: Marc Overmars.
De ex-directeur voetbalzaken van de Amsterdammers kreeg geen uitnodiging. Samen met Van der Sar werd Overmars drie keer landskampioen, stonden ze in de finale van de Europa League in 2017, en bereikten ze in 2019 na geweldige wedstrijden tegen onder meer Real Madrid op een haar na de finale van de Champions League.
Dickpics
Maar hierna ging het minder. In februari 2022 werd Overmars ontslagen, toen bleek dat hij zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag richting meerdere vrouwelijke collega's. Vier maanden later vertrok succescoach Erik ten Hag naar Manchester United. Een jaar geleden kondigde Van der Sar ook zijn vertrek aan, schrijft sportnieuwssite FC Update.
Hersenbloeding
Op 7 juli 2023 kreeg de oud-topkeeper op vakantie in Kroatië een hersenbloeding. De inmiddels 53-jarige oud-bestuurder wist daar echter goed van te herstellen. Ajax vond het nu tijd voor een officieel afscheid, zo vertelt Jansen. "Het was heel bijzonder, ik vond het wel heel mooi. Menno Geelen, die nu (interim, red.)algemeen directeur is, had tóch een afscheid van het personeel met Edwin gedaan."
Tot de aanwezigen behoorden vertegenwoordigers van Feyenoord en PSV, Van der Sar was 'ontroerd', zegt Jansen. "Hij had een hele mooie speech op het einde, hoe hij de club miste."
Grondleggers van het succes
Wim Kieft wil vervolgens weten of Overmars er ook was. "Nee, die was er niet", antwoordt Jansen. "Het is toch een hele essentiële vraag, want dat waren de grondleggers van het succes van Ajax?", vraagt de oud-aanvaller. Jansen is het daar niet mee eens: "Nee, dat was de lichting daarvoor. Dat waren Wim Jonk en Dennis Bergkamp, met Johan Cruijff."