Hoe lang duurt het voor je weer fit bent als je lang niet hebt gesport

Sport
maandag, 14 augustus 2023 om 11:16
93063866 l normal none
Het hangt af van verschillende factoren hoe lang het duurt om weer fit te worden nadat je een tijdje niet hebt gesport. Volgens een artikel op Holistik.nl, duurt het doorgaans met workouts van gemiddelde intensiteit zo’n 10 tot 14 dagen om de helft van je fitheid weer terug te krijgen. Na deze eerste periode kun je langzaam weer wat intensere trainingen toevoegen in je routine, maar het is belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. Als je het opbouwen overhaast, ben je voor je het weet weer klaar voor je volgende break. Fit worden na een pauze duurt dus in ieder geval minder lang dan fit worden als je net begint met sporten.
Er zijn veel oefeningen die je kunt doen als beginner. Hier zijn enkele voorbeelden van oefeningen die je thuis kunt doen zonder apparatuur:
Je kunt ook video’s bekijken voor meer inspiratie en begeleiding. Hier zijn enkele voorbeelden van video’s met workouts voor beginners:
Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is, dus het is een goed idee om te experimenteren met verschillende oefeningen om te zien wat het beste werkt voor jou. Vergeet niet om altijd goed naar je lichaam te luisteren en rust te nemen wanneer dat nodig is. Veel succes! ?
Bron(nen): New York Times