Internationale commentatoren gaan uit hun dak: nagenieten met de vliegende 'Finkie Boooooool'

Sport
zondag, 04 augustus 2024 om 12:44
bijgewerkt om zondag, 04 augustus 2024 om 18:32
anp 505082219
Superlatieven schieten tekort voor het 4x 400 meter-estafetteteam van Team NL. Tv-commentatoren gingen uit hun dak, toen Femke Bol in de laatste 200 meter van plek vier naar de koppositie vloog. En vandaag staan de kranten overal ter wereld bol van de wereldprestatie.
Groot-Brittannië
De BBC spreekt van een heroïsch optreden. “Femke Bol had haar krachten tot in de puntjes ingedeeld en liep achter de koplopers aan voordat ze haar laatste poging waagde voor goud, terwijl het publiek haar toejuichte. Precies een jaar na haar late val bij de gemengde estafette op de WK in Boedapest, bezorgde ze Nederland nu sensationeel goud.”
Amerika
“De prestatie van Femke Bol is ONWERKELIJK!”, schrijft het Amerikaanse NBC. Hun favoriete Team USA bleek niet opgewassen tegen de sprintster uit Amersfoort. “Ze bezorgt Nederland het goud met een grensverleggende splittijd van 47.93.”
Duitsland
Het Duitse Sportschau heeft het over een ‘droomoptreden’. “Femke Bol, wie anders? De 24-jarige steratleet uit Nederland begon met een grote achterstand aan haar missie, maar vloog in het laatste deel nog alles en iedereen voorbij. Op het laatste moment ging ook Kaylyn Brown voor de bijl, waarmee ze de Verenigde Staten ernstig wist te duperen.”
Frankrijk
“Femke Bol zorgde voor een waanzinnige ontknoping”, schrijft de Franse sportkrant L’Équipe. “Ze sloeg toe op het laatste rechte stuk met een verontrustende ontspanning.”
Finkie Boooooooool!
En dan de tv-commentatoren... “Incroyable”, roepen ze bij de Franse Eurosport. “Ze komt terug als een vliegtuig!” Misschien zijn de Braziliaanse atletiekkenners nog wel het meest enthousiast. Het 'Finkie Booooooooooool' houdt niet op. Bekijk hieronder de beelden, begeleid door de beste internationale commentaren, nogmaals met kippenvel op de armen.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…