Moto3-racer Veijer crasht in koppositie Grote Prijs van Indonesië

Sport
door anp
zondag, 29 september 2024 om 6:26
anp290924039 1
MANDALIKA (ANP) - Motorracer Collin Veijer heeft door een crash in de Grote Prijs van Indonesië kostbare punten verspeeld in het wereldkampioenschap van de Moto3. De Staphorster reed elf ronden lang vrij soeverein aan de leiding, toen hij in een bocht de controle over zijn machine kwijtraakte en onderuit ging. Zijn motor stuiterde tientallen meters door, maar de jonge Nederlander kwam er ogenschijnlijk ongeschonden vanaf.
Veijer, die strijdt om de tweede plaats in het kampioenschap, zakte door de nulscore op het circuit van Mandalika op Lombok naar de vierde plaats in de tussenstand. De 19-jarige Nederlander won dit jaar de GP van Spanje en eindigde drie keer als tweede.
De Colombiaan David Alonso bekroonde een sterke opmars in de slotfase met de winst. Het was al zijn negende zege van dit seizoen en de wereldtitel kan hem met nog vijf races voor de boeg nog nauwelijks ontgaan. Alonso leidt het WK in de lichtste motorklasse met 296 punten, Veijer heeft er 189. De Spanjaarden Daniel Holgado en Ivan Ortola staan boven hem met respectievelijk 199 en 191 punten.