Nadal en Djokovic clashen mogelijk al in tweede ronde. Griekspoor heeft ook taaie loting

Sport
donderdag, 25 juli 2024 om 14:06
anp250724124 1
Rafael Nadal en Novak Djokovic kunnen elkaar bij de Olympische Spelen al snel treffen. Als beide tennissers hun eerste partij winnen, staan de twee veelvoudig grandslamwinnaars al in de tweede ronde van het enkelspel tegenover elkaar, maakte de loting duidelijk.
De 38-jarige Nadal behaalde goud bij de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. Acht jaar later won hij opnieuw bij de Spelen, toen in het dubbelspel. Nadal is bezig aan zijn laatste Spelen.
Djokovic, die eerder deze maand de finale van Wimbledon van Carlos Alcaraz verloor, won bij de Spelen van 2008 brons in het enkelspel.
Griekspoor
Tallon Griekspoor staat in de eerste ronde van het olympische tennistoernooi tegenover Cameron Norrie. Als de beste Nederlander van dit moment van de Brit wint, treft hij in de tweede ronde Wimbledonwinnaar Carlos Alcaraz uit Spanje of Hady Habib uit Libanon. Dat is door loting bepaald.
Griekspoor en Norrie, de nummers 27 en 44 van de wereld, stonden op het hoogste niveau nog niet eerder tegenover elkaar.
In het vrouwenenkelspel neemt Arantxa Rus het op tegen de Oekraïense Anjelina Kalinina. Rus won de vorige twee partijen, waaronder dit jaar op de Australian Open. Rus is de mondiale nummer 62 en Kalinina staat 47e.