Olympisch kampioene 800 meter Mu mist door val Spelen Parijs

Sport
door anp
dinsdag, 25 juni 2024 om 8:41
anp250624084 1
EUGENE (ANP/RTR) - De Amerikaanse atlete Athing Mu kan haar olympische titel op de 800 meter niet verdedigen op de Spelen van Parijs. De 22-jarige atlete kwam tijdens trials in Eugene ten val in de finale. Ze krabbelde wel op, maar kon de opgelopen achterstand niet meer goedmaken. In tranen kwam ze over de finish, zich realiserend dat het Amerikaanse selectiesysteem meedogenloos is. Alleen de eerste drie tijdens de trials verdienden een olympisch startbewijs.
Mu won drie jaar geleden op de Spelen van Tokio twee keer goud. Ze was de beste op de 800 meter en won met het Amerikaanse estafetteteam de 4x400 meter. Ze is ook de wereldkampioene van 2022. Mu had haar seizoen afgestemd op de trials en daarvoor nog geen wedstrijd gelopen om volledig hersteld te zijn van een blessure.
De drie Amerikaanse vrouwen die wel de 800 meter lopen in Parijs zijn Nia Akins, Allie Wilson en Juliette Whittaker. Akins won de race in 1.57,36.