TeamNL loopt vier medailles achter op prognose Gracenote

Sport
door anp
dinsdag, 30 juli 2024 om 14:23
bijgewerkt om dinsdag, 30 juli 2024 om 16:21
anp300724141 1
TeamNL loopt na de vierde dag van de Olympische Spelen vier medailles achter op de prognose die databureau Gracenote vooraf heeft gemaakt. Door de uitschakeling van judoka's Joanne van Lieshout en Frank de Wit blijft de teller ook na dinsdag nog op nul staan in Parijs.
Gracenote had in aanloop naar de Spelen medailles voorspeld voor de estafettezwemsters 4x100 vrij (zilver), wielrenster Ellen van Dijk (brons), mountainbikester Puck Pieterse (brons) en judoka Van Lieshout (brons). Zij grepen allemaal naast een plak in de eerste dagen.
Gracenote had TeamNL op 34 medailles ingeschaald, waarvan liefst 16 gouden. Volgens het databureau heeft Nederland nog geen voorspelde gouden medaille laten liggen in Parijs.
Grootste kanshebbers
De meeste medailles van TeamNL moeten volgens Gracenote gehaald worden bij het roeien, wielrennen (op de baan en op de weg) en atletiek. Bij het roeien worden woensdag de eerste medailles verdeeld, de wegwedstrijden (mannen en vrouwen) bij het wielrennen zijn dit weekend en het baanwielrennen gaat maandag van start.
De Spelen duren tot en met zondag 11 augustus.