Tennisster Sabalenka draagt US Open-titel op aan familie

Sport
door anp
zondag, 08 september 2024 om 7:55
anp080924056 1
NEW YORK (ANP/AFP) - Tennisster Aryna Sabalenka heeft haar titel op de US Open opgedragen aan haar familie. "Na het overlijden van mijn vader is het altijd mijn doel geweest om tennisgeschiedenis te schrijven met de naam van mijn familie", zei de 26-jarige Belarussische na haar gewonnen finale in New York tegen de Amerikaanse Jessica Pegula.
De vader van Sabalenka overleed vijf jaar geleden op 43-jarige leeftijd. "Elke keer als ik mijn naam op deze trofee zie, dan ben ik zo trots op mezelf en mijn familie. Ze hebben mijn droom nooit opgegeven en ze hebben er alles aan gedaan om me op de been te houden", keek Sabalenka terug.
Waar Sabalenka haar derde grandslamtitel pakte, wacht Pegula nog op haar eerste eindzege op een grandslamtoernooi. De 30-jarige Amerikaanse verloor voor deze US Open zes keer in de kwartfinales van de grootste tennisevenementen. Vier van de zes nederlagen waren tegen de uiteindelijke kampioenen.
"Ik heb nu weer verloren van een hele goede speelster", wist Pegula na afloop. "Ik had een moeizame start dit jaar en ik had niet verwacht dat ik het zo goed zou doen op hardcourt. Ik put hier veel vertrouwen uit."