Van de Zandschulp uitgeschakeld in China na duel van bijna 4 uur

Sport
door anp
vrijdag, 04 oktober 2024 om 13:20
anp041024143 1
SHANGHAI (ANP) - Het is tennisser Botic van de Zandschulp na een marathonpartij niet gelukt de derde ronde te bereiken van het masterstoernooi van Shanghai. De nummer 67 van de wereld moest in drie lange sets zijn meerdere erkennen in de Argentijn Tomás Martín Etcheverry, de nummer 31 van de plaatsingslijst. Het werd 7-6 (5) 3-6 7-5.
De wedstrijd op een van de bijbanen van het complex in Shanghai duurde liefst drie uur en 43 minuten. Etcheverry maakte het af op zijn vijfde wedstrijdpunt, op de service van de Nederlander. Bij 5-3 in de derde set had de Argentijn op eigen service vier matchpoints onbenut gelaten. In de spannende slotfase waren de rally's lang en namen beiden weinig risico. Etcheverry won uiteindelijk één punt meer: 129 om 128. De gedesillusioneerde Veenendaler besloot het duel met een bal in het net, waarna de Zuid-Amerikaan het uitschreeuwde van vreugde.
Voor Van de Zandschulp, die in actie kwam op zijn 29e verjaardag, was het het tweede toernooi van zijn trip naar Azië. Vorige week kwam hij in Tokio, als qualifier, niet door de openingsronde. Van de Zandschulp gaat zich nu voorbereiden op het Europese indoorseizoen. Half oktober komt hij in actie in Antwerpen.
Tallon Griekspoor doet nog mee in Shanghai. De beste tennisser van Nederland speelt in de tweede ronde tegen de Australiër Jordan Thompson.