Van den Berg en Welten langer bij wielerteam dsm-firmenich PostNL

Sport
door anp
dinsdag, 24 september 2024 om 10:36
anp240924130 1
DEVENTER (ANP) - Wielerploeg dsm-firmenich PostNL heeft de contracten van Julius van den Berg en Bram Welten verlengd. Beide renners reden dit jaar voor het eerst bij het Nederlandse team en doen dat ook de komende twee jaar.
Van den Berg (27) nam dit jaar onder meer deel aan de Giro d'Italia en de Vuelta. De Noord-Hollander is prof sinds 2018. Met name aan de ritoverwinning in de Vuelta van zijn Tsjechische ploeggenoot Pavel Bittner bewaart hij goede herinneringen. "Wat het nog specialer maakte was dat het een echte teamoverwinning was. We deden het allemaal samen, iedereen vervulde zijn rol perfect", vertelt de uit Purmerend afkomstige coureur op de website van het team.
Tilburger Welten, eveneens 27, ontwikkelde zich bij zijn nieuwe ploeg tot een renner die het voorbereidende werk doet in de massasprint, de zogenoemde lead-out. Hij reed dit jaar zowel de Giro als de Tour de France. "Ik voel me echt gesteund in de ploeg, zowel in momenten die goed gaan, als ook in momenten die misschien niet gaan zoals gepland", wordt hij geciteerd. "In de Ronde van Turkije (vijf ritzeges voor de ploeg) hadden we een duidelijk plan en hebben we het de hele week met elkaar geflikt. Ik hoop dat we dit volgend jaar nog vaker samen kunnen meemaken."