Zilver op tijdrit bij WK wielrennen maakt Vollering jaloers

Sport
door anp
zondag, 22 september 2024 om 13:49
anp220924077 1
ZÜRICH (ANP) - Demi Vollering keek jaloers opzij toen ze op het podium bij de WK wielrennen zag hoe de Australische Grace Brown als winnares van de tijdrit de regenboogtrui in ontvangst nam. "Jaloezie is niet per se iets negatiefs", vertelde ze later bij de NOS. "Ik zag gewoon iets waar ik ook graag naartoe wil", vertelde ze met het zilver om de hals. Voor Vollering was het haar eerste tijdritmedaille op een kampioenschap.
Aan de ene kant was ze blij met de tweede plek. Op de Olympische Spelen van Parijs was ze als vijfde geëindigd. Ook daar won Brown, die na haar was gestart. "Het is dik verdiend, maar als je zoals ik over de finish komt en hoort dat je de beste tijd hebt, ga je toch hopen dat het zo blijft. Ik was zo dicht bij de trui, dus dat is wel pijnlijk."
Het verschil tussen Brown en Vollering was 16 seconden, de Amerikaanse Chloé Dygert moest als nummer 3 al bijna een minuut toegeven. "Het is een duidelijk verschil en Brown heeft het het hele jaar al goed gedaan in tijdritten. Ze heeft de overwinning hier zeker niet gestolen."
'Grote doelen'
Vollering wist onderweg niet hoe ze ervoor stond, een bewuste keuze. "Ik wil dat niet weten. Als je bijvoorbeeld na het klimmetje hoort dat je achterligt, denk je misschien: shit, ik heb niet de benen. Terwijl als je voorligt juist de kans bestaat dat je het te makkelijk gaat opvatten. Ik wil gewoon alles eruit halen. Een tijdrit rijd je toch vooral tegen jezelf."
Vollering wil zich in de toekomst zeker nog meer toeleggen op het tijdrijden. "Maar het is best lastig. Brown heeft een paar doelen in een jaar, met name tijdritten. Maar voor mij is een wegrit op een kampioenschap zeker zo belangrijk. En de Tour de France en enkele klassiekers in het voorjaar. Ik heb het hele jaar door grote doelen waardoor ik veel meer op de wegfiets train. Maar ik ga zeker wat meer tijd investeren in het tijdrijden."