Het kerstdiner was ongetwijfeld weer veel, te veel. Er zal vast wat over zijn, maar wat doe je ermee? Je kunt het natuurlijk gewoon de volgende dag opwarmen, maar er zijn meer opties te bedenken.
- Sauzen
Heb je een lekkere saus zelfgemaakt voor bij de kalkoen of over de groente? Die kun je gewoon invriezen en op een later moment tevoorschijn halen. - Groenten
Gekookte broccoli of een paprika over? Daar kun je de volgende ochtend een heerlijke omelet mee maken. - Brood
Brood over van het kerstontbijt? Gooi het in de blender en maak er paneermeel van. Dit blijft twee tot drie maanden goed en is ideaal voor bijvoorbeeld hartige taart of dumplings. - Salade
Heb je nog sla over omdat je salade hebt gemaakt? Daar kun je dus soep van maken. Even fruiten in de pan met een beetje boter, door de mixer en bouillon erbij, klaar ben je. - Aardappels en pasta
Van aardappels kun je natuurlijk ook soep maken en die restjes pasta overgiet je met ei en kaas, zodat je een lekkere pasta-omelet krijgt.