Heb jij de neiging om in de stress te
schieten van alle keuzes die op de restaurant-menukaart prijken? Vier
chef-koks maken het je wat makkelijker door aan te geven welke
gerechten je het beste kunt vermijden, en waarom dat zo is.
Soep
De soep vooraf kun je volgens de
culinaire profs beter links laten liggen. “Persoonlijk vind ik dat
soep thuis lekkerder is dan in een restaurant. Voor de beste
zelfgemaakte soep vind ik het heerlijk om verschillende ingrediënten
te combineren”, zegt chef-kok Jack Stein tegen Metro UK.
Vegan
Veganistisch eten kun je beter niet
bestellen in een niet-veganistisch restaurant volgens chef-kok Robin
Foster. “Wanneer een restaurant niet gespecialiseerd is in de
veganistische keuken, doen ze vaak geen recht aan veganistische
gerechten. Veel veganistische gerechten zijn ofwel kant-en-klaar of
missen originaliteit en variatie.”
Vis
Vind je jezelf op maandag terug in een
restaurant, bestel dan geen visgerecht. “In het algemeen geldt dat
je nooit vis bestelt op maandag, omdat de havens in het weekend
gesloten zijn geweest en de vis dan nooit op zijn best is”, aldus
de koks.
'Dit kun je beter thuis maken'
Veel visgerechten, en in het bijzonder
zalm, kun je beter thuis maken; net als kipschotels. Het zijn
allemaal eenvoudige gerechten die thuis goed te maken zijn, dus ik
bestel liever iets wat ik zelf niet zou koken”, vertelt chef-kok
Tatjana Tretjakova-Skrinnikova.
Steak
Ook voor een in het restaurant
geprepareerde steak halen de chef-koks hun neus op. “Je kunt een
heel mooi stuk vlees bij de slager kopen voor minder geld dan je er
in restaurant aan kwijt bent, en je stuk vlees kan wel eens groter
zijn”, tipt chef-kok Sebastian Rast. Sla het ook over als de prijs
op de menukaart wel erg laag is: “Dan is het waarschijnlijk van
slechte kwaliteit.”