Voetbalsters FC Twente winnen eerste CL-wedstrijd bij Celtic

Economie
door anp
dinsdag, 08 oktober 2024 om 20:58
anp081024223 1
HAMILTON (ANP) - De voetbalsters van FC Twente zijn de Champions League begonnen met een overwinning op Celtic. De regerend landskampioen, die zijn debuut maakte in de groepsfase van het Europese toernooi, won de wedstrijd in Schotland met 2-0.
Twente nam op het kunstgras in Hamilton al snel het initiatief. Kayleigh van Dooren en Nikée van Dijk kregen kansen om de ploeg van trainer Joran Pot op voorsprong te zetten, maar Celtic-keepster Kelsey Daugherty had een antwoord op hun schoten. Na een dieptepass van Lieske Carleer tekende Van Dooren in de 45e minuut met een fraaie boogbal alsnog voor de openingstreffer, 0-1.
Twente wist na rust het niveau van de eerste helft niet vast te houden. Celtic drong meer aan en was vooral gevaarlijk bij hoekschoppen. De beste mogelijkheid van de Schotse kampioen was voor Murphy Agnew, maar zij tikte de bal naast. Twente herpakte zich in het laatste kwartier. Na een schietkans voor Van Dijk verdubbelde Van Dooren in de 85e minuut de voorsprong. Op aangeven van Leonie Vliek schoot ze haar tweede doelpunt binnen, 0-2.
Twente speelt als tweede Nederlandse club in de poulefase van de Champions League, die in 2021 werd ingevoerd. Ajax had vorig seizoen de primeur. De Amsterdamse club werd in de kwartfinales uitgeschakeld door Chelsea.