Weinig calorieën, veel vitamines en het smaakt gebakken op de barbecue extra lekker. Gooi naast de zoveelste hamburger ook eens fruit of groente op de gril. 10 hapjes ter inspiratie: Snij de harten van Romeinse sla door midden, giet er een beetje olie overheen en gril ze een minuut of drie. Even kort op de barbecue en je zult zien: het rokerige smaakje maakt de watermeloen nog lekkerder. Maak zelf (volkoren) pizzadeeg en leg de bodem op een gloeiendhete barbecue. Voeg groenten toe als topping. Gril de mango kort en leg hem op je hamburger voor extra
smaak én vitamines. Prik druiven aan een stokje tussen de stukjes vlees door. Het maakt het vlees sappiger. Nauwelijks calorieën en heel smakelijk, de portobello is perfect voor op de barbecue. Het beste marineer je hem van te voren met olie, ui, knoflook en azijn. Besprenkel de ananas met bruine suiker en kaneel, vijf minuten bakken aan beide zijden en smullen maar. Een beetje zout en peper erop, lekker laten doorbakken en klaar is je asperge. Maximaal twee minuten op de barbecue is voldoende om de zomerkoninkjes een unieke smaak te geven. Giet er een beetje citroensap over heen en gril ze twee minuten aan elke kant.