Yoghurt is niet alleen lekker, het is volgens voedingsdeskundigen ook goed voor het lichaam, vooral de gewone en niet te vette soorten. 10 redenen om yoghurt te eten:
- Yoghurt is een bron van calcium en vitamine D, en dus goed voor de botten
- In yoghurt zitten net zoveel eiwitten als in vlees. 150 gram yoghurt bevat tot 10 gram eiwit, dat is gelijk aan 1 ons vlees. Griekse yoghurt bevat nog meer - 15 tot 20 gram per 150 gram.
- Yoghurt stilt de honger. Het eiwit in yoghurt is niet alleen goed voor spierherstel en groei, maar het vult ook.
- Het helpt je afvallen. Harvardonderzoekers ontdekten dat bacteriële culturen in yoghurt helpen om gewicht te verliezen.
- Yoghurt is goed voor de spijsvertering. Het bevat goede bacteriën, probiotica,die kunnen helpen bij bepaalde darmaandoeningen, waaronder constipatie, diarree en darmziekten.
- Yoghurt helpt de bloeddruk verlagen door dat het rijk is aan kalium. Het is ook rijk aan calcium, een gebrek daar kan leiden tot hoge bloeddruk.
- Het zit vol vitaminen. Naast calcium en vitamine D, is yoghurt is een bron van kalium, zink, fosfor, riboflavine, jodium en vitamine B12.
- Yoghurt eten helpt als je een slechte adem hebt. Yoghurt bevat melkzuur, een vriendelijke bacterie die tandvleesziekten zoals gingivitis bestrijdt, de veroorzaker van slechte adem.
- Het is goed voor de huid. Het blijkt dat yoghurt ook natuurlijke exfoliëren bevat. De melkzuur in yoghurt wordt ook aangetroffen in sommige chemische peelings.
- Het stimuleert het immuunsysteem. De actieve bacteriële culturen in yoghurt kunnen de effectiviteit van witte bloedlichaampjes verhogen.