Rooster groenten eens in de oven of kies voor stomen of smoren. Het is makkelijk en gezond. Je hoeft er bovendien geen olie of boter aan toe te voegen. Als je bijvoorbeeld een saus wilt binden, gebruik dan geen eieren maar tomatenpuree. Tomaten zitten vol vitamines en zijn lekker pittig van smaak. Als je tofu invriest en weer ontdooit, krijgt het iets meer de textuur van vlees. Daarnaast kun je tofu uitstekend marineren. Knoflook en sjalotten zijn supergezond en zorgen voor een pittige diepe smaak van je eten. Je kunt minder olie en eieren gebruiken. Door de pompoen blijven je taarten en koekjes sappig. Houd het wel bij chocolade en kaneelsmaken, omdat die het beste passen bij pompoen. Voeg eens een halve banaan toe aan je gerecht in plaats van een ei. Banaan laat het beslag niet rijzen dus gebruik ook bakpoeder. Probeer niet altijd met zout, boter, room of vlees je eten smaak te geven, maar kies voor kruiden en dan het liefst voor exotische gemengde kruiden, oosterse specerijen of verse kruiden. Deze producten zijn altijd lekker als smaakversterkers, maar ook als hoofdbestanddeel in een saus of als marinade.