Wat eten we in 2017? Zitten we nog steeds massaal aan de quinoakorrels en groentechips? Of mogen spaghetti en borrelnoten weer op het menu? Niet als het aan de gezonde supermarkt Whole Foods ligt. De experts van de Amerikaanse keten zetten de trends voor 2017 op een rij. Drankjes met plantaardige ingrediënten uit het alternatieve circuit worden populair. Denk aan flesjes frisdrank met kurkuma of maca. De liefde voor de kokosnoot duurt voort en de vrucht vind je in steeds meer producten terug. Zo zijn er kokosnoottortilla's en kokosnootchips. Paars gekleurd eten wordt normaal. Paarse bloemkool, paarse asperges of zoete aardappel. In het paars ziet het er allemaal net wat spannender uit. Bedrijven gaan beter om met afval en proberen daar weer iets nieuws van te maken. Het restafval wat overblijft na het koken van kikkererwten wordt bijvoorbeeld gebruikt voor veganistische mayonaise. Ketchup is wel heel saai als je het vergelijkt met deze vernieuwende sauzen: bietensalsa, pruimenjam met chia-zaden, dadelsiroop, zwarte knoflookpuree of granaatappelmelasse. De Italianen vinden het ongetwijfeld maar niets, toch is het dé trend van 2017: pasta, die niet is gemaakt van deeg, maar bijvoorbeeld van bonen, bieten of quinoa. Snelle, gezonde maaltijden, waarbij de ingrediënten alleen maar even hoeven te worden samengevoegd, zijn en blijven geliefd. De sushi-hype is al een tijdje op zijn retour, maar dat geldt niet voor Japans eten in het algemeen. Voorbeelden zijn Japanse augurken, zeewier en pruimenazijn.
Bron(nen): Business Insider