We hebben het hier niet over een slechte Chinees of goedkoop eetcafé, maar over het enige
restaurant met drie Michelinsterren in
Denemarken. De schimmel groeit er op de planken in de keuken en schaaldieren liggen te lang in een te warme
ruimte. Eet smakelijk voor 270 euro per maaltijd exclusief drankjes. De Deense autoriteit voor voedselveiligheid gaf een boete van zo'n 2.700 euro aan het Kopenhagense restaurant Geranium. Kreeft, St. Jacobsschelpen en oesters werden te lang bewaard en lagen bovendien in een te warme ruimte. Zwarte, groene en witte vlekken groeiden op de onderkant van keukenschappen. De voedselveiligheidsorganisatie gaf het restaurant de laagste beoordeling op een schaal van vier op het gebied van hygiëne. Dat andere veel bekendere Deense restaurant, Noma, had ook al hygiëneproblemen. De eetgelegenheid met twee sterren kreeg in 2013 zware kritiek, omdat er geen adequate maatregelen waren genomen toen een zieke keukenmedewerker tientallen gasten een voedselvergiftiging bezorgde.