Natuurlijk verdient vers
vlees de voorkeur, maar niet zelden zul je het toch uit de vriezer halen. Onthoud dan deze tip: doe biefstuk bevroren in de pan en laat het niet eerst ontdooien. Dat beweert althans een journalist van Cook's Illustrated, die een experiment uitvoerde. Hij sneed acht biefstukken door midden en stopte ze in de diepvries. De helft daarvan liet hij een nacht in de koelkast ontdooien. Vervolgens bakte hij de bevroren stukken vlees in een koekenpan 90 seconden aan iedere kant. Daarna stopte hij ze in een oven tot ze medium rare waren. Hij ontdekte dat het bevroren vlees minder vocht verloor en beter smaakte dan de ontdooide biefstuk. Ook hadden de bevroren stukjes een veel minder grote overgare rand. Het roze gedeelte was dus groter dan bij het ontdooide vlees. Het bakken in de oven duurde slechts enkele minuten langer als het vlees bevroren was (18 tot 20 versus 10 tot 15 minuten). Om het vlees optimaal te laten bevriezen, leg je het het beste eerst op een bakpapier in de vriezer, om het pas in een zakje te doen als het bevroren is.