We gaan ervan uit dat de producten die we in de supermarkt kopen veilig zijn en geen ziektes veroorzaken. Voedingsinspecteurs checken dit immers uitvoerig. Maar welk voedsel zouden zij zelf, ondanks de inspecties, nooit kopen? Dat onderzocht s. Een groep Amerikaanse voedingsinspecteurs werd gevraagd welke producten zij nooit in hun boodschappenmandje zouden stoppen. Dat zijn vooral (alfalfa) spruiten, gehakt en rauwe oesters. Deze producten raken namelijk makkelijk besmet met bacteriën als E.coli. Ook zijn vis of schelpdieren afkomstig uit Zuidoost-Azië niet geliefd. In die regio is weinig controle op het gebruik van chemicaliën en de aanwezigheid van ziekteverwekkers. Volgens de voedselinspecteurs kunnen ook onschuldige producten als bladgroenten, waaronder sla en spinazie, problemen veroorzaken. Deze groenten zouden verantwoordelijk zijn voor bijna een kwart van alle ziektes afkomstig van eten (in de Verenigde Staten). Van te voren goed wassen dus. Maar de grootste boosdoener is (fabrieks)kip. Het gevogelte zou 19% procent van alle voedselgerelateerde overlijdens veroorzaken. Lees er meer over.