In Bali wordt op grote schaal gesjoemeld met vlees. Honden worden op gruwelijke wijze omgebracht en het vlees wordt verkocht aan restaurants.
Toeristen denken dat ze kipgerechten voorgeschoteld krijgen terwijl er in werkelijkheid hond in zit. Bali is een populaire toeristenbestemming. Het is het meest ontwikkelde Indonesische eiland en trekt zowel backpackers als romantische koppeltjes uit Europa, de VS en Australië. Dierenbeschermingsorganisatie Animals Australia deed onlangs een undercover-onderzoek en ontdekte de zware misstanden in de Balinese vleesindustrie. Elke dag worden er honden van de straat geplukt en gedood. Zelfs als de dieren gewoon een baasje hebben. Het vlees wordt verkocht aan toeristen. "Gedumpt in bamboe kratten of plastic rijstzakken wachten doodsbange honden met hun poten samengebonden en hun bek dichtgeplakt op een gruwelijke dood," zegt de dierenrechtenorganisatie. "Ze zitten zo dagen, soms weken, zonder voedsel of water. En het worden er elk jaar meer." Het zijn vooral straattentjes waar het hondenvlees wordt verkocht als kip, maar ook van 70 Balinese restaurants is bekend dat er hond wordt geserveerd. "Als onderzoeker van
dierenmishandeling ben ik heel wat gewend, maar niets kon me voorbereiden op het hardhandige vangen van de honden in de dorpen," vertelt een onderzoeker. "Ik richtte me op mijn camerawerk maar het was hartverscheurend om deze honden te horen huilen en schreeuwen van angst en pijn." Maar niet alleen de marteling van de honden is verschrikkelijk, ook toeristen lopen gevaar. Het vlees is vaak van slechte kwaliteit en kan gifstoffen bevatten, waardoor misselijkheid, spierpijn en ademhalingsproblemen kunnen ontstaan. Naar schatting worden er in Bali jaarlijks 70.000 honden geslacht voor het vlees.