Het genetisch modificeren van voedsel roept vandaag de dag veel discussie op, maar is natuurlijk iets wat we al duizenden jaren doen. Het heeft veel groente en fruit voedzamer en smakelijker gemaakt. Zie hieronder hoe die sappige meloenen en bananen er ooit een stuk minder appetijtelijk uitzagen. Zo zag de watermeloen er uit op een schilderij in de zeventiende eeuw: Tegenwoordig hebben watermeloenen veel minder pitten en veel meer vruchtvlees. De eerste bananen zijn zo'n 7.000 jaar geleden gecultiveerd. In die tijd waren ze kleiner en zaten ze vol met pitten. De moderne banaan is handzaam, smakelijk en pitloos. Aubergines komen vermoedelijk uit China. De primitieve versie was klein, rond en oranje. Tegenwoordig zijn de groenten veel groter en paars van kleur. Wortels waren ooit paars of wit en hadden allerlei aftakkingen. Nu zijn ze oranje, langwerpig en zien ze er een stuk smakelijker uit. Mais werd 7.000 jaar voor
Christus voor het eerst gegeten. Het smaakte destijds droog en niet zo zoet. Suikermais zoals we die nu kennen is duizend keer groter dan vroeger en bevat 6,6 procent suiker in plaats van 1,9 procent. Rond 4.000 voor Christus at men de eerste perziken. Ze hadden toen nog het formaat van kersen en smaakten een beetje zout. Na duizenden jaren veredeling zijn ze nu 16 keer zo groot, 27 procent sappiger en 4 procent zoeter.