Je mag weer gezien worden met een glaasje rosé, de alcoholvrije biertjes rukken op en er is nog een andere trend gaande: cocktails met azijn, de zogenoemde 'shrubs'. Een scheutje azijn in je salade is één ding, maar om het nu door je drankje te gooien? Het zal voor de meesten even wennen zijn, toch smaakt het prima. Het liefst kies je niet voor de fles azijn die je onder in je keukenkastje hebt staan, maar voor een meer exotische variant met watermeloen bijvoorbeeld. "De meeste mensen kennen azijn als zuur”, vertelt Choly van Grinsven, Brand & Marketing Manager bij Oil & Vinegar in Metro. "Maar wij ontwikkelen ook tientallen zoete azijnen.” Denk aan smaken als aardbei, appel-limoen, framboos of dadel. "Wij hebben net ook watermeloenazijn toegevoegd aan ons assortiment, dat is niet aan te slepen.” De shrubs bevatten behalve azijn vaak bruiswater en bijvoorbeeld munt of basilicum. "Het is een goede vervanger voor het bittertje wat je anders in cocktails hebt, zoals in de populaire gin & tonics en aperol spritz. De zuurgraad van azijn is de ideale basis voor een aperitief.” Net als veel andere trends is ook de shrub niet nieuw. Feitelijk bestaat de substantie al honderden jaren. Het werd vroeger in Engeland gebruikt voor het conserveren van fruit.
Bron(nen): Metro