Mensen willen graag rendement op hun zuurverdiende spaargeld. Vroeger zette je het op de bank en kreeg je rente. Die tijd is echter geweest. Soms kost geld op je spaarrekening je zelfs geld. Mensen hebben daarom alternatieven gevonden. Zo is investeren in vastgoed populair en wordt er ook meer en meer gehandeld in cryptogeld. En dus wordt de BTC koers en de XRP koers scherp in de gaten gehouden tegenwoordig.
De BTC koers is erg volatiel
Een ding weet je zeker. Ga je in Bitcoins, dan krijg je een
BTC koers die als een komeet heen en weer schiet. Dat wordt in jargon wel volatiel genoemd. Dat betekent dat je snel enorme rendementen kunt scoren, maar dat het risico aan de andere kant ook groot is. Spannend en risicovol dus. Je kunt de BTC koers overigens 24/7 en 365 dagen per jaar in de gaten houden.
Over de waarde van Bitcoin en de koers
Nog steeds vinden mensen het bijzonder dat er überhaupt zoiets als een BTC koers is. Het was er immers niet en het voegt niets toe aan de fysieke wereld immers. Dat er waarde gecreëerd is en er een BTC koers is, heeft onder meer te maken met het feit dat is vastgelegd dat er slechts 21 miljoen Bitcoins in omloop komen. Daar kan nooit iemand iets aan veranderen. Dus weet je zeker dat de munt zeldzaam is en dat ook blijft. En zeldzame producten hebben waarde en een koers. Vandaar dus.
Ripple was aanvankelijk actief als OpenCoin
Wat voor de BTC koers geldt, geldt in grote lijnen ook voor de
XRP koers. Dit is de Ripple koers. De Ripple is een van de hardste stijgers in de crypto wereld. Ook de XRP koers kun je het gehele jaar en 24/7 volgen. Ripple is Amerikaans. Het zag het levenslicht in 2012. In eerste instantie werd gewerkt onder de naam OpenCoin. De naam Ripple wordt pas vanaf 2015 gebruikt. Het Ripple protocol staat erom bekend dat het banken in staat stelt om bliksemsnelle transacties uit te voeren.
In de financiële wereld wemelt het van de tussenpersonen
Het is een gegeven dat het in de betalingswereld wemelt van de tussenpersonen. Als jij geld over wilt maken naar iemand in het buitenland, dan zitten daar soms wel tien tussenpersonen tussen. Dus duurt de transactie ook langer. Heb je echter te maken met banken die beide gebruikmaken van het Ripple protocol, dan is slechts sprake van enkele seconden voor de transactie afgerond is. Dat komt doordat banken dan rechtstreeks kunnen communiceren via Ripple.
Ben jij een actieve of een passieve belegger?
Het volgen van de koersen van cryptovaluta is iets waar steeds meer mensen zich in gaan verdiepen. De passieve belegger doet dat minder, maar zeker de actieve belegger heeft bijkans een dagtaak aan de handel in en het volgen van de koersen om daar vervolgens snel en handig op in te spelen. Sinds de banken je niets meer kunnen bieden is het aantal mensen dat zich heeft verdiept in fictief geld in elk geval explosief gegroeid.