De BBC blikt al vast terug op het afgelopen jaar. Een tumultueus jaar met opstanden in de Arabische wereld, een tsunami in Japan en de dood van Osama bin Laden, Ghadaffi en Kim Jong-il. Zelfs de snelheid van het licht is veranderd. En dan hadden we nog de rellen in Londen, en de dood van Steve Jobs.
Zou dit jaar weer worden uitgeroepen tot een historisch jaar, net als 1989 (tanks op het Tiananmenplein in Peking, dansen op de Berlijnse Muur), 1968 (tanks in Praag, rellen in Parijs, de dood van Martin Luther King) of 1956 (Hongarije, Suezcrisis), vraagt de Britse schrijver Tim Footman (The Noughties 2000-2009: A Decade that Changed the World) zich af.
De Arabische Lente voerde weliswaar de boventoon in het nieuws, maar of deze al een historische gebeurtenis kan worden genoemd is nog de vraag. Er is nog steeds werk in uitvoering. Maar wat wel duidelijk is, is dat de tsunami in Japan een domino-effect veroorzaakte: het dwong regeringen over de hele wereld om hun kernenergiebeleid te herzien - behalve dan in Nederland. En ook dat de economische malaise van een handjevol eurolanden de gehele eurozone trof. De "Indignados" , de demonstranten in Spanje, veroorzaakten een kettingreactie op de wereldwijde beurspleinen: de occupybeweging.
Is 2011 nu echt een historisch jaar, of zijn al die nieuwsberichten nog eens extra zichtbaar gemaakt door bloggers, Tweeters en Facebookers? Misschien is alles daardoor nog eens uitvergroot en complexer - meestal veel erger - gemaakt, schrijft Footman.
De BBC-nieuwssite en waar mensen op klikten in 2011.