Mogelijk ben je op dit moment druk in de weer met kooltjes, gasflessen of grillroosters, want de barbecue moet natuurlijk aan vandaag. Wil je er een perfecte middag van maken, dan hebben we vijf handige tips voor je. Bespuit je
vlees met appelsap terwijl het op de barbecue ligt. Het wordt er extra sappig van en geeft een heerlijke smaak. Vlees dat gegaard is op de barbecue bevat vanwege de hoge baktemperatuur relatief veel schadelijke stoffen. Maar uit onderzoek van de universiteit van Porto blijkt dat je het effect daarvan teniet doet door het vlees van tevoren vier uur in donker bier te leggen. Snijd twee uien door midden en prik een helft aan je barbecue-vork. Ga daarmee over het rooster als het nog heet is. Doe dit een paar keer en gebruik daarvoor alle ui. Binnen de kortste keren is je rooster weer schoon. Stop je sauzen in de verschillende vakjes van een muffinblik of cupcake-bakvorm. Het ziet er mooi uit en is makkelijker dan al die losse flesjes of bakjes. Leg de brandende houtskool aan één kant. Braad daar het vlees. Als het gaar is kun je het aan de andere kant leggen, zodat het warm blijft zonder dat het aanbakt. Eet smakelijk!