Open Forum heeft 5 wetenschappelijk bewezen manieren verzameld om jouw ideeën onweerstaanbaar te maken. Want het is fijn dat je weet dat je gelijk hebt, maar nog leuker als anderen dat ook denken.
1. Doe alsof het zijn/haar eigen idee is om de ander te overtuigen
De meest effectieve manier om uw ideeën geaccepteerd te krijgen, is door een nieuw concept voor te stellen, maar dit doe je op een manier die de andere partij ervan overtuigt dat het idee echt van hen afkomstig is.
2. Gebruik je hoofd, niet je hart
Wie iemand wil overtuigen, moet het perspectief van zijn gesprekspartner begrijpen en zich kunnen inleven. Hierdoor kun je hun signalen begrijpen en weten wat ze willen. Velen geloven dat dit een emotioneel proces is dat veel empathie vereist.
De meester van deze techniek is voormalig president Bill Clinton. Hij wordt vaak de "derde optie" genoemd vanwege zijn vermogen om in elke situatie twee opties te combineren tot een betere derde optie. Uiteindelijk waren de gesprekspartners ervan overtuigd dat ze het op vrijwel elk vlak volledig eens waren.
3. Imiteer je gesprekspartner
Wees ambivert en niet extravert. De beste verkopers zijn niet noodzakelijk degenen die denken dat ze betaald krijgen voor alles wat ze zeggen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de effectiviteit van verkoop waarschijnlijker gecorreleerd is met gemiddelde scores voor extraversie en introversie
4. Stille waters, diepe gronden
Wees een ambivert, geen extrovert. De beste verkopers zijn niet noodzakelijk degenen die denken dat ze betaald worden per woord dat ze uitspreken. Onderzoek toont zelfs aan dat effectiviteit in sales eerder correleert met een gemiddelde score op extroversie en introversie. Stille waters, diepe gronden.
5. Stel jezelf vragen
Stel jezelf een aantal vragen. Iedereen heeft een routine om zich voor te bereiden op een belangrijke vergadering of onderhandeling. Positief denken is echter niet genoeg, omdat uit onderzoek blijkt dat de beste zelfmotivatiecursussen die zijn waarin je jezelf vragen stelt en jezelf strategisch raadpleegt.
Clinton hield altijd vast aan een punt van consensus. Door dit te doen, leidde hij het gesprek af van een groter meningsverschil.
Hij heeft een goede reputatie onder zijn naasten omdat hij de standpunten van zijn tegenstanders beter kan verwoorden dan de tegenstanders zelf. Bij de voorbereiding van een discussie bracht hij in stilte altijd een standpunt naar voren dat in strijd was met het standpunt dat hij uiteindelijk innam.