Getest: wat is de beste app als je hardloopt?

Samenleving
dinsdag, 26 maart 2024 om 7:40
bijgewerkt om dinsdag, 26 maart 2024 om 9:03
895a82a1 9014 4f90 aca0 e4d0465636cb
Als je hardloopt - zeker als dat is als training naar de marathon - gebruik je waarschijnlijk een app. En er zijn er veel. Het Duitse SZ-magazine testte er een groot aantal.
De beste hardloop-app volgens het testrapport van SZ Magazine is Pumatrac, met een score van 10 uit 10. De app wordt geprezen omdat het zich beperkt tot de essentie, maar toch zeer bevredigend is in gebruik. Pumatrac biedt tijdens het hardlopen de belangrijkste gegevens zoals het aantal kilometers, tijd, snelheid, gemiddelde snelheid en verbrande calorieën. Naast hardlopen zijn er ook andere trainingen beschikbaar in de app, geleid door bekende atleten. De app is gratis en wordt aanbevolen voor zowel beginners als gevorderden die naast hardlopen ook interesse hebben in andere workouts.
De hardloop-apps die beschikbaar zijn op de markt en getest zijn door Sandra Schön voor SZ Magazine omvatten:
  • MapMyRun by Under Armour: Een veelzijdige app die meer dan 50 verschillende sporten ondersteunt, niet alleen hardlopen. Het biedt een gedetailleerde hardloopanalyse, vooral nuttig voor gevorderde hardlopers, door een sensor in de schoen die verbonden is met de app.
  • Nike Run Club: Een volledig gratis app die basisfuncties biedt zoals loopafstand, gemiddelde snelheid, en tijd. Het bevat uitgebreide trainingsschema's, uitdagingen, en begeleide runs.
  • Asics Runkeeper: Biedt een breed scala aan begeleide runs en maandelijkse uitdagingen. Het heeft een functie genaamd 'schoentracker' om bij te houden hoeveel kilometer je met je schoenen hebt afgelegd.
  • Strava: Bekend als het 'Facebook' onder de hardloop-apps vanwege zijn grote gemeenschap. Het is meer dan alleen een trackingtool en stelt gebruikers in staat om hun activiteiten te beheren en te communiceren met andere sporters.
  • Runtopia: Een goedkope app die wordt afgeraden vanwege de vele advertenties en spelfouten in de gebruiksvoorwaarden.
  • Zwift: Een indoor-app die vooral bedoeld is voor sporters die op een loopband of indoorfiets trainen. Het heeft een computerspelkarakter waarbij je jezelf als een avatar ziet en virtuele routes aflegt.
  • Pumatrac: Biedt de essentiële functies voor hardlopen en andere trainingen, geleid door bekende atleten. Het is een gratis app die vooral wordt aanbevolen voor zowel beginners als gevorderden.
  • Adidas Running: De opvolger van de Runtastic-app, biedt solide livetracking en verschillende uitdagingen. Het heeft een betaalde versie voor gedetailleerde trainingsschema's, analyses, en statistieken.
  • Runna: Richt zich op het aanbieden van een zeer individueel trainingsprogramma afgestemd op persoonlijke doelen en prestaties. Het is vooral bedoeld voor hardlopers die een specifiek doel nastreven.
  • Zombies, Run!: Een app die meer een game of audioboek is dan een hardloop-app. Het biedt een zombie-apocalypssimulatie waarbij je missies moet voltooien terwijl je aan de ondoden probeert te ontsnappen.
Deze apps variëren in functionaliteit, prijs, en doelgroep, van volledig gratis apps tot apps met een abonnementsmodel, en van apps gericht op beginners tot apps die meer geschikt zijn voor gevorderde hardlopers of specifieke trainingsdoelen.