Met dit extraatje maak je elke
koffie net ietsje beter, of het nu om een pure zwarte kop koffie gaat of eentje met liters melk en suiker, en het enige dat je nodig hebt zijn een paar kruiden. De vaste
Starbucks bezoekers zullen hem vast wel eens hebben gespot op het menu, of hebben hem wellicht al eens geprobeerd: de chai latte, een drankje dat oorspronkelijk afkomstig is uit India en de sterke smaak van kruidenthee combineert met melk. Maar voor de mensen die niet willen afwijken van hun koffieshot, zijn deze twee ook heel eenvoudig te combineren. De kruidenmix die gebruikt wordt om een chai latte te maken, kan je immers gewoon kopiëren en verwerken in je eigen koffie thuis door ze in de koffiefilter te plaatsen. De kruidenmix bestaat uit: 1/8 theelepel zwarte peper en 1/4 theelepel kaneel, kardemom, kruidnagel en gember. Met de hoeveelheden kan je daarna naar eigen wens experimenteren. Wellicht herontdek je zo de koffie van thuis en bespaar je jezelf een hoop dure bekers koffie van de Starbucks, zeker het proberen waard. De heerlijke aromatische geur zou al genoeg reden moeten zijn om over te stappen op chai-koffie.