Uren staan mensen in de rij voor de kip van chef Chan Hong Meng. Zijn eetkraampje in Singapore heeft sinds kort een Michelinster. Een gerecht van de sterrenkok kost zo'n 1,30 euro. Het tentje in het Chinatown Complex, een openlucht foodmarket, heet Hong Kong Soy Sauce Chicken Rice and Noodle en is ogenschijnlijk niets bijzonders. De wachtrij voor de kraam is dat wel. Net als de rij voor Tai Hwa Pork Noodle. Beide eetgelegenheden kregen een ster in de nieuwste Michelingids. Het zorgde voor een gigantische hype. Voor allebei de eetstalletjes staan rijen en rijen mensen, die het goedkope doch uitzonderlijk lekkere voedsel willen proeven. Vaak moeten ze een dag later terugkomen, omdat de wachttijd voor de goedkoopste sterrenrestaurants ter wereld te lang is. Kok Chan Hong Meng dacht dat het een grap was toen de Michelingids hem uitnodigde voor het galadiner. Sindsdien werkt hij zich een slag in de rondte. 17 uur per dag staat hij samen met zijn twee hulpjes in zijn krappe keuken. Dagelijks verkoopt hij 180 kippen, 30 meer dan voor hij de Michelinster kreeg.
Bron(nen): The Guardian