Het 10-jarige
meisje uit Vlaardingen dat in het ziekenhuis vecht voor haar leven, klampte zelfs wildvreemden aan om te vertellen dat ze thuis door haar pleegouders werd mishandeld. Ook buurtbewoners en haar biologische moeder trokken aan de bel bij instanties, meldt het AD. Toch moest het meisje altijd weer terug naar huis. Totdat het daar vreselijk misging.
Maandag sloeg de politie de Vlaardingse pleegouders Daisy en John in de boeien. Terwijl hun pleegkind in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt, zijn zij aangemerkt als verdachten van poging tot doodslag en zware mishandeling. En er blijken volop signalen te zijn geweest dat het uit de hand liep in het pleeggezin. Pijnlijk genoeg in de eerste plaats van het meisje zelf, maanden geleden al, onthullen
bronnen aan het AD.Buurtbewoners komen ook in actie, in de periode die voorafgaat aan de arrestatie van de pleegouders. Zij zien hoe het kind soms slecht gekleed en bibberend van de kou over straat gaat. Hoe haar mooie krullen zijn afgeschoren, en daarover vage en tegenstrijdige verhalen worden verteld. Het zou zijn vanwege luizen, hoort de één. Het is een ritueel, wordt tegen een ander gezegd. En er is nog een variant: het kind zou hebben gespeeld met ontharingscreme.
Begin december vertelt ze in een supermarkt aan een medewerker dat ze niet meer kan lopen. Als ze een plekje krijgt in het magazijn, zegt ze dat ze thuis wordt geslagen. De politie wordt gewaarschuwd, het letsel op haar benen gefotografeerd, maar of er écht sprake is van mishandeling wordt niet duidelijk. Op school vertelt ze later die maand dat er thuis tegen haar wordt geschreeuwd, dat ze straf krijgt en geslagen wordt. Soms moet ze naakt in de tuin staan. Er wordt overlegd met haar pleegmoeder, ze wordt naar huis gestuurd.
Uiteindelijk belandt het meisje in zeer ernstige toestand in het ziekenhuis en zijn de pleegouders gearresteerd.
Hoe heeft de pleegzorg zo kunnen falen? Een woordvoerder zegt: ,,Welke meldingen zijn gedaan en met wie contact is geweest, wordt in kaart gebracht. Ook dat onderzoek verdient grote zorgvuldigheid en kost tijd, rekening houdend met de ernst van de zaak en privacy van betrokkenen.”