Diskwalificatie of niet? Gefrustreerde Fransoos slaat bal op Roland Garros keihard publiek in

Sport
dinsdag, 28 mei 2024 om 8:04
anp 499722822
Een opvallend moment tijdens een eersterondepartij Roland Garros, waar de thuisspelende Fransman Térence Atmane (22) in de vierde set uit frustratie een tennisbal knetterhard het publiek in slaat.
Een vrouw op de bovenste rij van baan 12 krijgt het projectiel tegen zich aan, en de scheidsrechter gaat meteen poolshoogte nemen. De supervisor en de scheidsrechter zijn het niet eens over de straf. Uiteindelijk besluit de scheidsrechter het bij een waarschuwing te houden, ook al zijn de regels in dit geval vrij duidelijk. Atmanes tegenstander Sebastian Ofner vraagt om een diskwalificatie, maar de wedstrijd gaat verder.
Uiteindelijk wint de Oostenrijker alsnog met 7-5 in de vijfde set (3-6, 4-6, 7-6, 6-2, 7-5). Hij kan zich gaan opmaken voor een partij in de tweede ronde tegen de Braziliaan Gustavo Heide of de Argentijn Sebastián Báez.
In september 2020 werd Novak Djokovic in de vierde ronde van de US Open nog gediskwalificeerd vanwege een soortgelijk gebeuren. De Serviër raakte in zijn partij tegen de Spanjaard Pablo Carreno Busta gefrustreerd toen hij zijn servicegame verloor, waarop hij een bal wegsloeg en daarbij een vrouwelijke lijnrechter op de keel raakte.