Griekspoor naar tweede ronde op masterstoernooi in China

Sport
door anp
donderdag, 03 oktober 2024 om 8:56
anp031024092 1
SHANGHAI (ANP) - Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het masterstoernooi van Shanghai. De beste tennisser van Nederland was met 6-4 6-7 (6) 6-3 te sterk voor de Argentijn Facundo Díaz Acosta, de nummer 59 van de wereld.
Griekspoor, de mondiale nummer 40, mocht in de tweede set bij 5-4 voor de winst serveren. Hij leverde zijn servicegame echter in en verloor het momentum. In de tiebreak liet hij bij een 6-5-voorsprong een wedstrijdpunt onbenut, waarna hij de tiebreak besloot met een aantal onnodige fouten.
In de beslissende set herpakte Griekspoor zich en bij 3-2 plaatste hij de beslissende break, nadat een bal van de Argentijn nét buiten de lijnen was beland. Na 2 uur en 15 minuten benutte Griekspoor zijn tweede wedstrijdpunt met een volley.
Hoogtepunt
In de tweede ronde neemt Griekspoor het op tegen de Australiër Jordan Thompson, die als 26e is geplaatst. Bij winst wacht de Noord-Hollander mogelijk een ontmoeting met Alexander Zverev, de nummer 2 van de plaatsingslijst.
Woensdag bereikte Botic van de Zandschulp al de tweede ronde in China. Het toernooi van Shanghai vormt het hoogtepunt van de Aziatische tournee.
Ook Novak Djokovic doet mee in Shanghai. Hij speelt zijn eerste toernooi sinds de US Open.