“Hij is alles voor mij”, zegt huilende Femke Bol over vriend Ben Broeders

Sport
vrijdag, 09 augustus 2024 om 10:24
bijgewerkt om vrijdag, 09 augustus 2024 om 11:00
schermafbeelding 2024 08 09 om 102422jpg
Een emotionele Femke Bol (24) vertelde bij VTM NIEUWS, hoe belangrijk haar Belgische vriend Ben Broeders (29), als polsstokhoogspringer is. “Of ik nu eerste of laatste word, hij is er altijd voor mij. Dat betekent zoveel.”
Balen voor Femke Bol: Sydney McLaughlin-Levrone blijft de koningin van de 400 meter horden. Nederland wilde dat ze zou winnen. Niet erg realistisch: Bol is geweldig, maar won op deze afstand nog nooit van de Amerikaanse. Een ontgoocheling voor Bol, die achteraf troost vond in de armen van haar ouders en Belgische vriend Ben Broeders. De polsstokspringer is eveneens aanwezig in Parijs, hij sneuvelde in de kwalificaties.
Bij VTM NIEUWS vertelde Bol na haar race hoe belangrijk haar vriend is om deze nederlaag te kunnen verwerken. Snikkend: “Hoe belangrijk hij is om dit te kunnen relativeren? Heel belangrijk. Hij is er altijd voor mij. Dat waardeer ik heel erg. Wat ik ook doe, of ik eerste of laatste word: hij is steeds trots. Dat helpt me. Ik huil best makkelijk. De afgelopen weken waren niet makkelijk omdat ik gestrest was. Maar hij weet me altijd rustig te houden en zelfvertrouwen te geven. Daar ben ik hem dankbaar voor.”
Bol: “Ik baal. Dit is niet hoe ik het had gewild. Ik verzuurde heel hard. Ik snap niet waarom. Mijn focus ging ook weg toen de andere Amerikaanse (Cockrell, red.) over me heen kwam. Dat is niet slim. Maar daarvoor ging het al mis. Ik snap niet precies waarom. Ik denk dat ik de eerste 50 meter te hard ging. Of niet op een goeie manier.”
Femke Bol loopt vrijdagochtend niet mee in de Nederlandse estafetteploeg van de 4x400 meter, die op de Olympische Spelen in de series uitkomt en daarin een plek voor de finale moet afdwingen. De winnares van brons op de 400 meter horden mag uitrusten van bondscoach Laurent Meuwly. Myrte van der Schoot is haar vervanger en maakt haar olympische debuut. De series beginnen om 10.52 uur.
Lieke Klaver, die een pijnlijke uitschakeling in de halve finales van de 400 meter heeft moeten verwerken, staat wel in de opstelling. Eveline Saalberg en Lisanne de Witte completeren het kwartet.
De Nederlandse vrouwen zijn wereldkampioen en Europees kampioen op het estafettenummer. Het team is al twee keer op rij gekozen tot Sportploeg van het Jaar.