Knegt keert terug in shorttrackselectie voor eerste World Tour

Sport
door anp
woensdag, 09 oktober 2024 om 15:40
anp091024190 1
HEERENVEEN (ANP) - Sjinkie Knegt keert terug in de Nederlandse shorttrackselectie voor de eerste World Tour-wedstrijd van het seizoen in het Canadese Montréal. De 35-jarige Fries beleefde een teleurstellend jaar en miste de meeste wedstrijden uit de World Cup, die nu is omgedoopt tot World Tour. Knegt hoort later of hij ook aan de volgende internationale wedstrijden mag meedoen.
Een selectiecommissie van schaatsbond KNSB heeft de shorttrackers voor het openingsweekend geselecteerd op basis van kwalificatiewedstrijden van de afgelopen weken. Een andere opvallende naam bij de mannen is Sven Roes. De 24-jarige geboren Fries deed door blessureleed twee jaar niet mee aan wedstrijden en verdween uit de nationale trainingsselectie, maar heeft zich met goede resultaten weer teruggeknokt.
Bij de vrouwen debuteert Zoë Deltrap. De 19-jarige shorttrackster kwam afgelopen seizoen door een hernia niet tot wedstrijden op het hoogste niveau. Olympisch kampioene Suzanne Schulting is er van 25 tot en met 27 oktober bij in Montréal, maar mist de World Tour-wedstrijd van een week later in het Amerikaanse Salt Lake City om zich voor te bereiden op langebaanwedstrijden. Schulting combineert de disciplines dit jaar voor het eerst.