LeBron James heeft in 22e NBA-seizoen 'niets meer te bewijzen'

Sport
door anp
woensdag, 02 oktober 2024 om 8:30
anp021024095 1
LOS ANGELES (ANP) - LeBron James heeft "niets meer te bewijzen" op het veld in zijn aanstaande 22e seizoen in de Amerikaanse basketbalcompetitie, zei hij bij de start van het trainingskamp met zijn club Los Angeles Lakers. De viervoudig NBA-kampioen, topscorer aller tijden en drievoudig olympisch kampioen heeft alles gewonnen wat er te winnen valt. Dus alles wat er nu nog komt "is extra", aldus de basketbalster.
Ondanks zijn indrukwekkende palmares blijft James het spelen "geweldig" vinden. Hij heeft zin in het nieuwe NBA-seizoen, waar hij voor het eerst samen zal spelen met zijn 19-jarige zoon Bronny. De 39-jarige ster zal zijn team komend seizoen "leiden door het goede voorbeeld te geven". Ook heeft hij de rol op het veld het verlengstuk te zijn van de nieuwe coach Jonathan Redick. Dat zal hij doen met zijn stem, want die is naar eigen zeggen "heel dwingend".
Los Angeles Lakers eindigde vorig seizoen op de achtste plek. De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen is op 22 oktober tegen Minnesota Timberwolves, de nummer 3 van afgelopen seizoen in het westen. Om dit keer in de top 5 te eindigen moeten vader en zoon James en hun teamgenoten "elkaar verantwoordelijk houden, helpen en meer van elkaar eisen", aldus LeBron.